Aan tafel bij onze sponsor: Mondeal Meat BV

27 februari 2021


Sponsor van de maand

Een vereniging kan niet zonder sponsoren. Daarom zetten wij elke maand een aantal van onze sponsoren in de spotlight. Deze maand het verhaal van Ferry Monde van Mondeal Meat BV:

Mondeal Meat BV is ontstaan in 2009 toen ik nog fulltime bij een rundvlees uitbenerij werkte als verkoper. Ik ben toen naast mijn job eerst begonnen met handelen in varkensdarmen voor de vleeswarenindustrie. Vraag en aanbod bij elkaar brengen. Dit begon heel laagdrempelig met 1 palletje tot het op een gegeven moment serieuzer werd.

Voor dat bedrijf waar ik toen werkte moest ik toendertijd naar Frankrijk vertrekken, daar heb ik ca. 3-6 maanden gezeten om de bestaande klanten over te nemen en nieuwe klanten te werven. Een super ervaring die ik iedereen kan aanraden, als je de kans krijgt, meteen doen.

Na 12 jaar voor dit bedrijf te hebben gewerkt als verkoper export, heb ik nog ca. 5 jaar voor een handelskantoor gewerkt. Import vanuit Europa, Zuid Amerika, Australië, etc. Verkoop door heel Europa. Klanten zoals Makro, Hanos, Metro, Carrefour, etc.Dit had een hele andere dynamiek / je moet vinden wat de klanten zoeken / heel ander soort verkoop dan wanneer je bij een uitsnijderij werkt waar altijd de cel vol met vlees staat. 

Steeds bleef ik de handel voor mezelf doorzetten en dat begon stilletjes aan steeds meer te worden en moeilijker te combineren. Tevens had ik een soort van fabriekje opgezet waar we wekelijks vlees verwerkte voor bepaalde bedrijven die dit zelf niet wilden of hiervoor de kennis niet hadden. Dit gebeurde voornamelijk in de weekenden, alles propte ik op zaterdag en zondag zodat ik mijn baan naar behoren kon blijven uitvoeren en aan mijn eigen ideeën kon blijven werken.

Maar het bleef kriebelen om toch eens de stap te zetten om volledig voor mezelf te beginnen. Dit heb ik 4 jaar geleden gedaan (toen was ik 33) en geen minuut spijt moet ik eerlijk zeggen.

Mondeal Meat BV handelt momenteel in met name varkensvlees en rundvlees. Ik werk sinds 3 jaar ook heel nauw samen met een ander bedrijf Roosendaalse Vleesexport BV. Samen doen wij de import en export voor een bepaalde groep varkensslachterijen (familiebedrijven) door heel Europa (Spanje/Hongarije/Polen).

Niet zomaar een handelskantoor zijn we nu, maar een echte partner voor deze slachterijen: wij lossen problemen op, nemen strategische posities in qua inkoop en zette vaste verkooplijnen op met serieuze afnemers. Hierbij moet je denken aan de vleesverwerkende industrie voor de retail (Aldi, Lidl, etc.) en foodservicebedrijven door geheel West Europa (Sligro, Hanos, Makro, etc.).

Wij werken nu met een team van 4-5 vaste mensen en een paar parttimers (boekhouding en verkoop).

Vorig jaar, mei 2020, eigenlijk net na de eerste lockdown zijn we tot de conclusie gekomen dat het onze bedrijven (Mondeal Meat BV en Roosendaalse Vleesexport BV) een extra verkoopkanaal zal geven als we een eigen pand zouden hebben. Momenteel hebben we een kantoor in Roosendaal en thuis, en externe opslag van onze koel en vries goederen. Maar het zou heel fijn zijn en ook efficiënter zijn als we een soort van HUB zouden zijn voor de leveranciers van ons. 1 logistiek lospunt van waar wij alle order picking doen voor onze klanten. Koel en vries. Tevens kunnen we dan klanten bedienen die gemixte pallets afnemen ipv 5 ton of 10 ton vlees in 1x. 

Zo gezegd zo gedaan, we hebben dus als 2 bedrijven besloten een pand te gaan bouwen. Hiermee zijn we begin dit jaar mee begonnen. We hebben grond gekocht aan de Kraaihei in Rucphen en hier zijn we nu dus vol bezig met de bouw. In Augustus zullen we klaar zijn is de verwachting. Hier zijn wij straks in staat om ca. 4-5 trailers met gekoeld vlees op te slaan en ca. ½ trailer diepvriesgoederen. 

Tevens hebben we dan een mooi kantoor, waar we al onze partners kunnen ontvangen. Het zal onze bedrijven de goede uitstraling geven die we willen en we zijn klaar voor de toekomst. Ons doel is om als totaal leverancier te fungeren voor onze klanten. Van 1 doos iberico vlees tot 1 volle trailer spare ribs. Alles is bij ons te bestellen, alle kwaliteiten en soorten.

Ferry over T.V. Rico

Ik ben begonnen met tennissen toen ik ca. 10 jaar was. Ik heb altijd in jeugd teams gezeten, maar vooral veel vrij tennissen met vrienden. Dit was voornamelijk bij Rico 1.0. Dat was een super leuke tijd, gemoedelijk, etc.

Ik heb best veel les gevolgd, met het idee dat ik wel bepaalde stappen zou gaan maken.. Maar van die stappen is weinig terecht gekomen als ik eerlijk ben. Ik ben nog steeds m’n talent aan het zoeken zullen we maar zeggen.

De overgang van T.V. Rico 1.0 naar 2.0 heb ik vanaf de zijlijn meegemaakt. Ik was toen voor een bepaalde tijd geen lid, puur om de reden dat ik te druk was met mijn gezin, zaak etc. Ik ben ca. 1,5 jaar geleden weer lid geworden en volg af en toe toch weer een lesje bij Richard. Puur omdat ik ook iets moet doen qua sport en natuurlijk omdat ik dan tennis het leukst vind.

Er staat een fanatieke club mensen aan het roer die het voor elkaar hebben gekregen om iets heel moois uit de grond te stampen. Chapeau!

De nieuwe locatie is heel mooi, strak en goed bereikbaar. Ik kijk er echt naar uit om weer lekker een goeie pint te kunnen pakken straks als die corona ellende voorbij is. Oh ja, en een balletje te slaan natuurlijk!

Ik kwam altijd al heel graag bij Rico en kom er nog steeds graag. Ik ken de meeste mensen nog wel en het voelt goed om hier toch een steentje bij te dragen in de groei. Ik heb 3 kinderen (van 6, 4 en 2 jaar) en misschien gaan die straks ook zoveel leuke dingen beleven zoals ik altijd gedaan heb bij Rico.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 35622355

T.V. Rico secretariaat

Irenestraat 62
4711 SC SINT WILLEBRORD

KVK-nummer

40282615